Prerijų šuniukas

Prerijų šuniukas

lot. Cynomis ludovicianus

Preriniai šuniukai – voverinių šeimos graužikų gentis. Paplitę JAV, Kanadoje ir Meksikoje. Gyvena didelėmis kolonijomis, rausia gilius urvus. Pavadinimas kilęs iš jų skleidžiamo garso, panašaus į šuns lojimą.
Vidutiniškai užauga iki 30-40 cm ūgio, sveria nuo 0,5kg iki 1,5 kg.
Prerijų šuniukai yra žoliaėdžiai, maitinasi žolelėmis, sėklomis, gėlių žiedais, vaisias, bet kartais minta ir kai kuriais vabzdžiais.