Surikata
Vienintelis Lietuvoje!

Surikata

lot. Suricata Suricatta

Surikatos – tai maži plėšrūs žinduoliai priklausantys mangustų šeimai. Gyvena Afrikoje (Botsvanoje, Namibijos dykumoje, pietvakarinėje Angoloje) ir likusioje Pietų Afrikos dalyje. Gyvena grupėmis po 20-50 individų. Laisvėje gyvenimo trukmė trunka apie 7 metus, nelaisvėje – 12-14 metų.
Pagrindiniai priešai – ereliai ir šakalai, kartais surikatos nukenčia nuo gyvačių.
Minta vabzdžiais, skorpionais, kiaušiniais, vorais ir pan. Turi stiprų imunitetą kai kuriems nuodams.
Zooparke gyvena net 6 išdykusios surikatos!